Autor: 021.rs

Novi Sad
21.05.2021.
19:03 > 19:05
Sa javne tribine "Mesne zajednice pripadaju građanima, a ne političkim partijama!" poručeno je da je ovaj vid organizovanja značajan za rešavanje lokalnih pitanja.
  • NEVERNIK

    23.05.2021 08:33
    tuzno
    Sta reci i uraditi,kada danas u mom /nekada predivnom gradu/,na listi za glasanje postoje samo predstavnici nazadnjaka
  • Mz

    22.05.2021 22:12
    Uzasno je da u selima opstine Beocin u kojoj treba da se odrze izbori za mz kandidate Sns-a nepoznati ljude vode po kucama i pitaju da li ce se glasati za njih, dotaklo se dno, svi se znaju i glasaci u svom selu znaju ko je ko a ko makar ko, a jos gori su kandidati koji dozvoljavaju da ih ponizavaju na takav nacin.
  • .

    22.05.2021 12:50
    Kolicina botovanja pokazuje da je Rezim i njegove poltronske uhlebe zabolelo ovo prozivanje.
    Nek kradu jos malo... ali sigurno nece jos dugo.
    Vladaju ionako sa samo 25% podrske svih sa pravom glasa.
    75% ne glasa za njih.
  • Tea

    22.05.2021 09:37
    Ova tribina je klasicno trla baba lan da joj prodje dan.
  • VRV

    22.05.2021 09:03
    Vesna RV
    O tome da izbori za MZ nne smeju biti politički govori ekipa sve bivših političara. Pa dajte da se ne lažemo već to otvoreno recite. Pa 90% govornika i učesnika tribine su nosioci političkog delovanja od 2000. do 2012., i sad smo mi kao naivni?
  • Stanar

    22.05.2021 08:56
    Najgore su se pokazali u koroni, naročito dok su penzioneri bili zatvoreni. Nikakvu pomoć od njih nismo imali. Čak i mala vlast je nagrada za nekog sendvičara!
  • Skot Pek

    22.05.2021 07:56
    Mora da su i Vasa deca deo sns
    Dakle mozda Al mozda se sve ovo miroljubivo zavrsi i SNS ode na smetiliste istorije .uzurpirali su sve od mz do ustavnog suda a glavni problem su secikese i bednici poltroni koji zbog svog bednog polizaja svesni da tu u regularnim uslovima ne bi bili ni prepsrkiraci kola brane vodju i vrhovnog komandanta kako zovu najpametnijeg i najbolesnijeg medju nama.e sad i Hitler je imao glupe zakone za ubijanje Jevreja i vecina pa..
  • Mile sa Grbavice

    22.05.2021 07:27
    Mislim da trebaju gradjani da se udruze i da organizuju demonstracije ispred Gradske kuce sa zahtevom “Vucevicu oslobodi mesne zajednice”. Udruzenja svih vrsta ne mogu da koriste prostorije mz, sto nikada pre ove vlasti nije bio slucaj. Zasto po mz sede predsednici mesnih odbora SNS, i idlucuju umesto organa mz? Zasto o svemu odlucuje SNS na celu sa Vucevicem? Gradjanima su uskracena osnovna zakonska prava na mesnu samoupravu i samoudrizivanje radi postizanja odredjenih ciljeva za njihov opsti interes. Zasto po mesnim zajednicama sede ljudi is mo SNS? Zasto referenti vise ne rade u interesu gradjana vec politicke steanke SNS? Zasto referenti po mz vise nista ne znaju i ne smeju gradjanima da kazu dok ne pitaju Vucevica posredni preko predstavnika SNS? Ovajav bezobrazluk i ukidanje osnovnih prava i sloboda gradjana na udruzivanje i ostvarivanje svojih zajednickih interesa u vezi sa njihovim uslovima i kvalitetom zivota nikada se u NS nije sprovodili kao od 2012. Zadto mz nemaju godisnje izvestaje o svom radu kada su to po zakonu obavezne da imaju i kada je to kaznjivo? Kako se trose budzetska sredstva me pitajte predsednicu gradske skupstine i zatrazite izvestsje o radu mz. Ovo ze terir koji se sprovodi u NS prema gradjsnima jer im se oduzimaju osnovna prava na samoupravu i udruzivanje. Zasto Zadtitnik gradjana ne reaguje? Toliko se o ovom problemu pisalo i pricalo?
  • DMS

    22.05.2021 00:34
    Kada će početi sa radom teretana?
  • Limanac

    21.05.2021 22:37
    PRIVATIZACIJA MZ
    Dragi gradjani Novog Sada, i naseljenih mesta, mesne zajednice su od 2012. privatizovane. Vučević sve mesne zajednice kontroliše preko svojih mesnih odbora. Mesne zajednice i njihove prostorije su stranačke prostorije Vučevića. Sve se radi po njegovom nalogu. Tamo se održavaju sastanci mesnih odbora SNS, službenici mesnih zajednica rade za MO SNS. Zabranjuje se gradjanima i raznim udruženjima da koriste prostorije mesnih zajednica, o čemu se više puta pisao i ukazivalo, ali vlast je neumoljiva, sve su ispolitizovali, pa čak i mesne zajednice. Ovo je sramota sta rade, a iskljuičivi krivac je Vučević za ovakav javašluk, nezakonito korišćenje prostorija mesnih zajednica, i političku zloupotrebu mz od SNS. Zašto nadležne inspekcije ništa ne preduzimaju po ovom pitanju. Svi ćute dok su mz uzurpirane od strane jedne političke stranke. A gradjani Novog Sada plaćaju za rad i funkcionisanje mz. One se finansiraju iz budžeta grada po Zakonu o lokalnoj samoupravi. Pa dokle više bezobrazluka od strane SNS? Iz mesnih zajednica raznose pakete za članove SNS, predsednici MO SNS naredjuju mesnim zajednicama kako i šta da rade i kome da daju prostorije na korišćenje.
  • Realista

    21.05.2021 22:10
    Ma da
    Toliko o apoliticnosti skupa. Sve sam propali politicar. Jednom smo preziveli vas politicki cunami i vise jok.
  • Pera Bambala

    21.05.2021 19:55
    A jel?
    Recite to Zrenjanincima...
  • V

    21.05.2021 19:54
    Mlaćenje prazne slame.
  • Mi

    21.05.2021 19:39
    Dabome da su partijski plen, kad napredna sekta mora sve za sebe da uzme, izbori su im fetiš pa moraju.
  • MZ nista ne rade

    21.05.2021 19:38
    MZ je samo za politikante
    Mesne zajednice se sete svojih komsija samo kad pojedincima treba potpis da smestili svoju gu. icu negde a posle vise nikad. Kad se trazi resavanje rasvete, rampi za invalide, pesackih prelaza,..i bilo sta drugo onda ti koji su trazili potpise nemaju nikad vise vremena za komsije. Nikad ne obaveste komsije ni o cemu.
  • Ex clan stranke

    21.05.2021 19:37
    Neka, neka samo cekam da vidim kako ce se neko organizovati a da nike to stranka sa ozbiljnom infrastrukturom. Da vidite kako je trositi svoje vreme, resurse svake vrste....i na kraju necete pobediti SNS. Samo ozbiljna stranka moze pobediti SNS.
  • .

    21.05.2021 19:19
    Za Rezim sve teme, svi nivoi vlasti i svi izbori su visoka politika.
    Oni sve rade da drzavu prikazu kao monolitnu, jednopartijsku voljom gradjana.
    Ne trpe opozicionu vlast ni na jednom nivou, ni na kom mestu.
    A vladaju sa samo 1/4 podrske ukupnog birackog tela.
    Zapravo su manjina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna